Kronik konut konforsuzluğu; bir kişinin düzgün yemek yeme, kaliteli uyku alma, düzenli tıbbi bakım planlama veya reçeteleri uyma yeteneğini etkileyebilir. Konutun kardiyovasküler hastalık üzerindeki etkisine ilişkin mevcut araştırma, Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes dergisinde yayınlandı.
Konutla ilgili bu faktörlerin tümü; yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve tütün kullanımı gibi kardiyovasküler risk faktörlerini azaltmak için yetersiz tedaviye ayrıca kalp krizi veya felç gibi bir kardiyovasküler olay yaşama olasılığının daha yüksek olmasına katkıda bulunuyor.
Evsiz veya konut güvencesi olmayan yetişkinler arasında:
- Kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümlerinin% 60'ı sigaradan kaynaklanıyor
-% 25'i yakın zamanda uyuşturucu kullandığını ve bu da kalp krizi riskini arttırır
-% 25'inin, gecikmiş tanıya ve tıbbi bakıma erişime engel olabilecek akıl hastalığı vardır
Bozulmakta olan, iyi ısıtmayan veya soğumayan böylece konut sakinlerini küf, kurşun veya pasif içicilik gibi kirletici maddelere maruz bırakan evler, kardiyovasküler hastalık riskini etkileyebilir. Hava kalitesini iyileştirmenin, rutubeti azaltmanın ve uygun bir sıcaklıkta yaşamanın, kan basıncını düşürdüğü gösterilmiştir.
Araştırmalar, yaşlı halkta veya düşük gelirli konutlarda yaşayan yetişkinlerin kalp hastalığına yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu bulmuştur. Standart altı yaşam koşulları, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kalp ve damar sağlığı ile bağlantılı olan zihinsel sağlığı etkiler.
Irk ve etnik kökene göre konut ayrımı veya kentsel dönüşüm - daha varlıklı insanlara göre konut yapılıp düşük gelirli sakinleri yerlerinden edildiğinde - uygun fiyatlı, yüksek kaliteli konut bulmayı zorlaştırır.
Mahalle ortamları, kardiyovasküler sağlık ve refahın güçlü belirleyicileridir.Çalışmalar, ekonomik açıdan sıkıntılı mahallelerde ikamet eden ve yüksek yoksulluk ve işsizlik oranlarına sahip bireylerin obezite, diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi kardiyovasküler risk faktörlerinin daha yüksek insidansına ve inme gibi kardiyovasküler hastalıklarla daha yüksek ölüm riskine sahip olduğunu göstermişti.Mahallelerin tasarlanma şeklinin bile kalp sağlığına etkisi olduğu belirtiliyor.
Yürünebilen kaldırımlar ve sağlıklı yiyecek seçeneklerine erişim; vücut kitle indeksi, kan basıncı, Tip 2 diyabet ve metabolik sendrom adı verilen bir dizi kalp hastalığ risk faktörü ile bağlantılıdır.
Araştırmalar, yüksek düzeyde mahalle yeşilliği veya bitki örtüsünün daha düşük Tip 2 diyabet, kalp krizi, koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği oranları ile ilişkiliduğunu göstermektedir.